AYCL op RegioPlus Kennisdag

Op 22 mei 2018 mocht AYCL een workshop verzorgen bij de RegioPlus Kennisdag 2018. Jan Wiggers, Dries Krens en Jos Breas vertelden over het ontstaan van AYCL, waar we nu staan en welke ontwikkelingen er aan staan te komen.

RegioPlus

RegioPlus is het samenwerkverband van regionale werkgeversorganisaties Zorg & Welzijn. Tijdens de Kennisdag zijn ervaringen van (regionale) initiatieven uitgewisseld. Een mooi podium dus voor AYCL, gezien de ambitie om hét open leerplatform voor Zorg & Welzijn te worden.

Leven lang leren

De deelnemers van de workshop zijn meegenomen in de ambitie om een leven lang leren in Zorg en Welzijn mogelijk te maken. Het leerplatform van AYCL wordt daarmee een soort van startpagina waar vanuit "studenten" diverse online modules kunnen volgen, coaches kunnen raadplegen, fysieke trainingen kunnen boeken en hun eigen kennis ter beschikking kunnen stellen aan de community. Uiteindelijk staat de "student" centraal en wordt hij of zij ondersteund in het uitstippelen én realiseren van het eigen leerpad. AYCL krijgt de rol van "makelaar" die studenten met een leerpad verbindt met aanbieders van kennis. De nieuwe Uber dus van leerland!