30 professionals volgen bootcamp Instructional Designer AYCL

Op 30 en 31 mei 2018 hebben 30 professionals uit Zorg & Welzijn de bootcamp voor Instructional Designer van AYCL gevolgd. Een intensief programma met tropische temperaturen, onder deskundige begeleiding van het iXperium/CoE (Hogeschool Arnhem en Nijmegen). Onder de deelnemers zaten docenten uit mbo en hbo, ontwikkelaars en opleidingsadviseurs van Zorg & Welzijnsinstellingen.

In een interactief programma hebben de deelnemers ervaren wat het is om leermodules te ontwikkelen met een multidisciplinair team uit de praktijk. Ze hebben handvatten gekregen en ook geoefend met ICT toepassingen voor in de les en het werkveld. Eén van de doelstellingen van AYCL is namelijk om praktisch relevante content te ontwikkelen, gratis en toegankelijk voor iedereen die dit maar nodig heeft binnen zijn of haar leerpad. Een andere doelstelling, om de brug tussen onderwijs en praktijk te verkleinen, is ook aan gewerkt. De deelnemers hebben nieuwe contacten opgedaan en er zijn een aantal nieuwe samenwerkingen ontstaan.   

De 30 kersverse Instructional Designers gaan komende periode het plan van aanpak verder uitwerken en gaan samen met het designteam de leermodule ontwikkelen. Uiteindelijk zal dit leiden tot nieuwe leermodules, te raadplegen via allyoucanlearn.eu.

Bekijk ook onderstaande video, gemaakt tijdens de bootcamp door het iXperium/CoE, met toelichtingen van Wim Veen.

Lees ook het verslag van het iXperium op http://ixperium.nl/tropische-ixcamp-instructional-designer/