Mijlpaal van 50 modules bereikt!

Het nieuwe jaar begint met een mijlpaal waar we trots op zijn. Er staan nu 50 modules op het Allyoucanlearn-platform!

Vorig jaar is Allyoucanlearn flink gegroeid qua modules. Er is hard gewerkt door de partners om er iets moois van te maken. Ook voor 2019 staan er weer heel wat ontwikkelingen op de rol. Blijf ons dus vooral volgen!

De nieuw geplaatste modules zijn Oriëntatie geestelijke gezondheidszorg en Oriëntatie gehandicaptenzorg. Benieuwd wat jullie er van vinden! Veel leer-plezier!

Schermafbeelding 2019-01-08 om 09.08.21.png

Van "Vakinhoudelijk rekenen" tot "Mondzorg", er staan weer nieuwe modules live!

De volgende online leermodules zijn recent live gezet en brengen we graag onder de aandacht:

  • Vakinhoudelijk rekenen in de zorg (een vernieuwde versie van “Medisch rekenen”)

  • Van zorgen voor naar zorgen dat

  • Informatieveiligheid

  • Transmurale zorgbrug

  • Mondzorg

  • Goed in gesprek

Log in op het leerplatform van Allyoucanlearn en start met leren!

We zijn benieuwd naar jouw mening en hoe je dit toepast in je dagelijkse situatie. Vind je het leuk om dit te delen? We stellen een mailtje erg op prijs (aycl@proven.nl). Veel plezier!

Schermafbeelding 2018-12-12 om 11.53.44.png

Module "Mensen met NAH" online!

"Welkom in de wereld van Arjen; ervaringsdeskundige, kunstenaar en co-creator van deze training. Arjen loodst je in deze cursus door ‘zijn’ fascinerende’ wereld, zijn tocht door het leven met een NAH."

De module mensen met niet-aangeboren hersenletsel staat online. Een intensief designproces is hier aan vooraf gegaan, met dank aan deskundigen van ROC van Twente, Parcours Learning, IncPE en Toverbaltheater. De bijdrage van ervaringsdeskundige en kunstenaar Arjen en zijn begeleiders, maakt deze module uniek, persoonlijk en raak.

Een diversiteit aan onderwerpen en werkvormen komt voorbij. Een aanrader voor iedereen die zich aangetrokken voelt tot dit thema. Start met module “Mensen met NAH” (tip: je dient ingelogd te zijn om de module te kunnen volgen).

En ook op andere thema's is er niet stil gezeten. Neem eens een kijkje bij de modules Engels voor Verpleegkundigen BBLNiet-zichtbare beperkingen, en Wassen met affectie. In totaal staan er nu 37 modules gereed op allyoucanlearn.eu. Voor jou én zeker ook voor collega's die Allyoucanlearn nog niet gevonden hebben, een must-have in het leven lang leren.

Meer dan 2.000 mensen leren met Allyoucanlearn!

Hoera! De magische grens van 2.000 geregistreerde professionals op Allyoucanlearn is deze zomer bereikt. Een mooie prestatie voor iedereen die Allyoucanlearn een warm hart toedraagt. Bedankt!

Leren wanneer het jou uitkomt

Het is boeiend om te zien dat juist in de zomervakantie zoveel activiteit heeft plaatsgevonden op Allyoucanlearn.eu. Dat laat de meerwaarde van het open leerplatform maar des te meer zien. Leren op een moment dat het jou uitkomt, dus ook tijdens de vakantieperiode en zelfs met tropische temperaturen.

Op naar de 3.000?!

Het aantal mensen dat Allyoucanlearn ontdekt, groeit met de dag. Op het moment van schrijven staat de teller al op zo’n 2.200 geregistreerde cursisten. In de afgelopen maanden hebben ook allerlei designteams stappen gezet.

Nieuwe content

Op korte termijn zullen we jullie attenderen op nieuw geplaatste leermodules, die gratis en voor niks op Allyoucanlearn.eu te volgen gaan zijn. Met nieuwe content in ontwikkeling en een bruisend netwerk van gebruikers, groeit de toegevoegde waarde van Allyoucanlearn. Samen bouwen we aan hét open leerplatform voor en door Zorg en Welzijn.

Zorgmedewerkers Carintreggeland houden hun kennis op peil met Allyoucanlearn

Medewerkers van Carintreggeland maken al volop gebruik van de online e-learnings die het platform biedt. Carla Kerkdijk, manager van het Leerhuis vertelt:

“Het Leerhuis zet volop in op het gebruik van de e-learnings, nieuw aanbod wordt gecommuniceerd via intranet, we verwijzen medewerkers met gerichte vragen over bijv. medisch rekenen naar de betreffende module. Alle modules zijn te vinden in onze online catalogus op het intranet, de link brengt je direct naar de juiste plek om in te loggen.

Naast de digitale informatie wordt er bovenal ook persoonlijk verteld over AYCL. Onze trainers bijvoorbeeld noemen het tijdens de trainingen, maar we promoten de modules ook via de aandachtsvelders van verschillende gebieden. Elk team heeft een aandachtsvelder medicatie die via de commissie medicatiebeleid is geattendeerd op de module medicatie veiligheid. Deze aandachtsvelder brengt dit vervolgens weer in binnen de zorgteams.

Ook worden experts binnen de organisatie om inhoudelijk advies over de e-learnings gevraagd. En zij promoten vervolgens deze e-learnings. Een verpleegkundig specialist bijvoorbeeld heeft PR gedaan voor de module palliatieve zorg.

Zo bereiken de modules van AYCL al onze zorgmedewerkers”. 

Benieuwd op welke manier jouw organisatie gebruik kan maken van Allyoucanlearn? Neem gerust contact op met programmamanager Dries Krens via aycl@proven.nl. 

 

Carrint reggeland.jpg

30 professionals volgen bootcamp Instructional Designer AYCL

Op 30 en 31 mei 2018 hebben 30 professionals uit Zorg & Welzijn de bootcamp voor Instructional Designer van AYCL gevolgd. Een intensief programma met tropische temperaturen, onder deskundige begeleiding van het iXperium/CoE (Hogeschool Arnhem en Nijmegen). Onder de deelnemers zaten docenten uit mbo en hbo, ontwikkelaars en opleidingsadviseurs van Zorg & Welzijnsinstellingen.

In een interactief programma hebben de deelnemers ervaren wat het is om leermodules te ontwikkelen met een multidisciplinair team uit de praktijk. Ze hebben handvatten gekregen en ook geoefend met ICT toepassingen voor in de les en het werkveld. Eén van de doelstellingen van AYCL is namelijk om praktisch relevante content te ontwikkelen, gratis en toegankelijk voor iedereen die dit maar nodig heeft binnen zijn of haar leerpad. Een andere doelstelling, om de brug tussen onderwijs en praktijk te verkleinen, is ook aan gewerkt. De deelnemers hebben nieuwe contacten opgedaan en er zijn een aantal nieuwe samenwerkingen ontstaan.   

De 30 kersverse Instructional Designers gaan komende periode het plan van aanpak verder uitwerken en gaan samen met het designteam de leermodule ontwikkelen. Uiteindelijk zal dit leiden tot nieuwe leermodules, te raadplegen via allyoucanlearn.eu.

Bekijk ook onderstaande video, gemaakt tijdens de bootcamp door het iXperium/CoE, met toelichtingen van Wim Veen.

Lees ook het verslag van het iXperium op http://ixperium.nl/tropische-ixcamp-instructional-designer/ 

AYCL op RegioPlus Kennisdag

Op 22 mei 2018 mocht AYCL een workshop verzorgen bij de RegioPlus Kennisdag 2018. Jan Wiggers, Dries Krens en Jos Breas vertelden over het ontstaan van AYCL, waar we nu staan en welke ontwikkelingen er aan staan te komen.

RegioPlus

RegioPlus is het samenwerkverband van regionale werkgeversorganisaties Zorg & Welzijn. Tijdens de Kennisdag zijn ervaringen van (regionale) initiatieven uitgewisseld. Een mooi podium dus voor AYCL, gezien de ambitie om hét open leerplatform voor Zorg & Welzijn te worden.

Leven lang leren

De deelnemers van de workshop zijn meegenomen in de ambitie om een leven lang leren in Zorg en Welzijn mogelijk te maken. Het leerplatform van AYCL wordt daarmee een soort van startpagina waar vanuit "studenten" diverse online modules kunnen volgen, coaches kunnen raadplegen, fysieke trainingen kunnen boeken en hun eigen kennis ter beschikking kunnen stellen aan de community. Uiteindelijk staat de "student" centraal en wordt hij of zij ondersteund in het uitstippelen én realiseren van het eigen leerpad. AYCL krijgt de rol van "makelaar" die studenten met een leerpad verbindt met aanbieders van kennis. De nieuwe Uber dus van leerland!

 

1.500+ gebruikers op Allyoucanlearn!

Een mooie mijlpaal! 1.500+ mensen hebben zich geregistreerd als gebruiker op Allyoucanlearn.eu.

Iedere dag melden zich weer nieuwe zorg & welzijn professionals. Ondertussen zijn er 26 modules te volgen op Allyoucanlearn.eu en ook dit aantal loopt geleidelijk op. Dagelijks zijn de partners van Allyoucanlearn in de weer om het leerplatform verder te vullen. Ook zitten er een aantal nieuwe modules in de pijplijn van de designteams die reeds gestart zijn. Mooie ontwikkelingen dus!

Maar we zijn er nog niet. Allyoucanlearn heeft de ambitie om hét open leerplatform te worden binnen zorg en welzijn.

Vind je Allyoucanlearn "leuk", draag je het een warm hart toe? Wij zouden het heel erg waarderen als je collega's, vrienden en familie attendeert op deze site en hen aanmoedigt een account aan te maken.  Samen maken we er een succes van! Dankjewel!

AYCL op de deurmat tijdens De Week van Zorg en Welzijn!

Het zal je niet ontgaan zijn. Het is de Week van Zorg en Welzijn. Ook een mooi moment om al die mensen met hart voor de zorg, kennis te laten maken met Allyoucanlearn. Met steun van WGV Zorg en Welzijn heeft Allyoucanlearn een mooi plekje gekregen in de "Special" die afgelopen week en deze week op de deurmat van ca. 700.000 huishoudens terecht is gekomen. Heb jij hem ook gelezen? Of heb je jouw omgeving erover horen spreken? We zijn erg benieuwd naar jullie reacties. Laat het ons weten!

De "Special" is ook digitaal te lezen via: https://www.wgvzorgenwelzijn.nl/actueel/special-week-van-zorg-en-welzijn-op-de-deurmat-979

 

Bron: WGV Zorg en Welzijn

Nieuwe modules beschikbaar!

Afgelopen periode is er hard gewerkt aan nieuwe modules voor Allyoucanlearn. Het resultaat mag er wezen! Nieuwe titels zijn bijvoorbeeld Incontinentie-dermatitisBOPZ (vrijheidsbeperkende maatregelen), Infectiepreventie en diverse anderen. 

De module  Infectiepreventie

De module Infectiepreventie

Heb je nog geen account? 

Ga dan naar http://my.allyoucanlearn.eu/ en meld je aan als nieuwe gebruiker. Dit is kosteloos. Na de eerste keer aanmelden kun je direct van start gaan met alle modules van Allyoucanlearn. 

Heb je al een account? 

Ga naar http://my.allyoucanlearn.eu/ en log in met je mailadres en wachtwoord. De nieuwe (en bestaande) modules kun je direct (kosteloos) starten. 

 

De module  BOPZ (vrijheidsbeperkende maatregelen)

De module BOPZ (vrijheidsbeperkende maatregelen)

Partnerraad AYCL bij iXperium Arnhem

Op 12 december 2017 heeft de partnerraad van AYCL plaatsgevonden in de inspirerende omgeving voor "leren met ICT", bij het iXperium te Arnhem. 

Partnerraad

De partnerraad bestaat uit vertegenwoordigers van de 39 aangesloten partners van Allyoucanlearn en wordt om advies gevraagd bij strategische vraagstukken van het samenwerkverband. Daarnaast is er ruimte om contacten op te doen en verder te verdiepen. Ten slotte ontstaat zo de samenwerking.

Terugblik & vooruitblik

In het afgelopen halfjaar is er het nodige gebeurd bij Allyoucanlearn. Zo zijn er 21 instructional designers opgeleid, die in 2018 aan de slag gaan met de ontwikkeling van een nieuw leerarrangement. Dit doen ze niet alleen, maar in samenwerking met een multidisciplinair designteams, met experts uit onderwijs, het werkveld, de overheid en commerciële partners. Daarnaast hebben partners afgelopen periode reeds bestaande modules ingebracht en technisch gereed gemaakt voor publicatie op het leerplatform. De verwachting is dat nog voor de jaarwisseling er 18 modules geplaatst gaan worden. In het nieuwe jaar zal vervolgens zo'n 10 modules per kwartaal online gezet gaan worden. Zo krijgt het leerplatform steeds meer "body" en wordt het stap voor het stap het medium voor "leven lang leren" binnen Zorg & Welzijn. 

Beleef het leren met ICT!

Dat "leren met ICT" veel verder gaat dan een pc op de werkplek, demonstreerde de experts van het iXperium de partners van AYCL tijdens de partnerraad. De deelnemers kregen de kans om onder begeleiding van experts te oefenen met Virtual Reality, Robotica en elektronische muziek. Geen futurisme, maar bestaande hulpmiddelen met praktische toepassingen voor Zorg & Welzijn. 

Bij elkaar een mooie partner-middag met ontmoeting en inspiratie! 

"Leven lang leren": wat is daarvoor nodig?

Deze vraag werd gesteld aan deelnemers uit het onderwijs en het werkveld van Zorg & Welzijn, bij het congres "Medewerker van de toekomst" van 7 november 2017. Het programmateam van Allyoucanlearn verzorgde een goed bezochte workshop tijdens het congres en stelde juist deze vraag aan mensen uit de praktijk. 

Van bedreigende trends naar kansrijke oplossingen

Programmamanager Dries Krens opende met de trends die de sector Zorg & Welzijn raken, zoals de stijgende zorgkosten, het te kort aan zorgpersoneel en de digitalisering. Veelal in de media getypeerd als bedreigingen, terwijl Allyoucanlearn het juist als kansen ziet. Allyoucanlearn wordt namelijk het open leerplatform, dat de professional Zorg & Welzijn, een fundering biedt om een leven lang te leren. Flexibel, persoonlijk en leuk, zijn daarbij de kernwoorden. Overigens is een fundering nog maar de basis. Komende jaren worden er allerlei bouwstenen toegevoegd die de professional gaan helpen in het werk. De vraag is dan, wat heeft de medewerker van de toekomst eigenlijk nodig? 

Bouwstenen voor de medewerker van de toekomst

Aan de deelnemers van de workshop werd de vraag gesteld: "Als Allyoucanlearn de fundering is voor een leven lang leren, uit welke bouwstenen moet het bouwwerk dan volgens jullie bestaan?". Zeker geen makkelijke opgave, maar de uitkomsten van de workshop zijn verrassend en waardevol.  De briefjes op de bouwstenen laten een mix aan ontwikkelingen zien, waar de zorgprofessional profijt van kan hebben in het werk. Enerzijds al bestaande oplossingen en initiatieven waar Allyoucanlearn verbinding mee kan gaan zoeken, anderzijds nieuwe oplossingen mee te nemen in de ontwikkelagenda van Allyoucanlearn. 

Bekijk ook het verslag van de conferentie "Medewerker van de Toekomst" op de website van WGV Zorg en Welzijn.

iXcamp 2017

Dat innovatie in Zorg- en Welzijn vanuit de praktijk komt lieten 30 enthousiaste en leergierige kandidaten van het iXcamp 2017 zien. De professionals vanuit mbo-, hbo- en zorg- en welzijnsinstellingen, kregen de kans om de kneepjes van het vak van "instructional designer" te leren. Uiteraard een eerste stap, want komende tijd worden zij in het veld gecoacht door experts van het iXperium, partner van Allyoucanlearn.

De instructional designers krijgen de belangrijke taak om in multidisciplinaire design teams tot nieuwe modules te komen, welke na een ontwerp-, productie- en testfase,  voor een ieder op allyoucanlearn.eu te gebruiken is!

Benieuwd wat de instructional designers tijdens de tweedaagse iXcamp geleerd hebben?

Allyoucanlearn op Gezond & Zeker kennisdag

Fysieke belasting én agressie in de zorg terugdringen is het speerpunt van Gezond & Zeker. Dit actief aanpakken vermindert het verzuim in de zorg en versterkt de duurzame inzetbaarheid van de beroepsbeoefenaar. Op 30 oktober 2017 heeft de kennisdag met als thema "Bruggen Bouwen" plaatsgevonden. Allyoucanlearn was er ook bij. 

Maria Perini, werkzaam bij WGV Zorg & Welzijn (partner in Allyoucanlearn), vertelde de geïnteresseerde bezoekers over wat Allyoucanlearn op het gebied van preventie van fysieke belasting en agressie op de werkvloer kan betekenen. Allyoucanlearn gaat namelijk online modules ontwikkelen en gratis beschikbaar stellen over deze thematiek. De (toekomstige) beroepsbeoefenaar krijgt bijvoorbeeld handvatten hoe om te gaan met agressie op de werkvloer van bijvoorbeeld cliënten of familieleden en krijgt tips om de fysieke belasting bij bijvoorbeeld het tillen van cliënten tot een minimum te beperken. Dit in combinatie met contactmomenten met een deskundige uit de praktijk, maakt het leren flexibel, persoonlijk én effectief.

Benieuwd naar een sfeerimpressie van de kennisdag? Ga naar https://gezondenzekerkennisdag.nl/

 

Tip: regelmatig zullen er nieuwe cursussen beschikbaar gesteld worden. Houd de website in de gaten.