Nieuwe module beschikbaar! Ondersteunen van mensen met (SG)LVB

Er staat weer een nieuwe module op ons platform! Deze keer is het de module ‘Ondersteunen van mensen met (SG)LVB’ welke mede mogelijk is gemaakt dankzij ROC van Twente. Deze module bestaat uit een begeleide of onbegeleide versie. Momenteel is de begeleide versie nog niet beschikbaar, maar in de module zelf staat aangegeven hoe je je hiervoor kunt aanmelden.

Klik op de link om de module te volgen.

Ondersteunen van mensen met (SG)LVB.jpeg

Nieuwe Module Beschikbaar! EHBO

Er is weer een nieuwe module beschikbaar op ons platform! Deze keer is het de module EHBO, mede mogelijk gemaakt dankzij het Hoornbeeck College. Klik hier om de module te volgen.

Bij deze module hoort een kleine kanttekening. Er wordt namelijk gebruik gemaakt van het Oranje Kruis Boekje (27e druk). Wij adviseren om eerst dit boekje te kopen (of lenen) voordat je aan de module begint om zo een betere leerervaring te krijgen. Voor de optimale leerervaring adviseren wij om naast de module ook een praktijkcursus EHBO te doen.

EHBO.jpeg

Nieuwe module beschikbaar!

Er staat weer een nieuwe module live op het platform! Ditmaal met dank aan Aventus en haar studenten. Het gaat om de module ‘Initiatief nemen in de BPV’. De module verwijst naar een app die je kan helpen om inzicht te krijgen in je eigen functioneren. Deze app is binnenkort beschikbaar.

Klik op deze link om de module te volgen.

Initiatief nemen in de BPV (1).jpeg

QuiX modules zijn beschikbaar!

QuiX modules zijn beschikbaar op ons platform. Dit betreffen tien modules die gericht zijn op (MBO-)docenten. Een dergelijke module is een vorm van een blended professionaliseringsactiviteit. De modules hebben onder andere als doel het uitbreiden van je mediapallet, ict-toepassingen eigen maken en deze te kunnen benutten in de lessen.

Bekijk alle tien modules via deze link.

AYCL-Quix Robotica pic.jpeg

Mijlpaal van 50 modules bereikt!

Het nieuwe jaar begint met een mijlpaal waar we trots op zijn. Er staan nu 50 modules op het Allyoucanlearn-platform!

Vorig jaar is Allyoucanlearn flink gegroeid qua modules. Er is hard gewerkt door de partners om er iets moois van te maken. Ook voor 2019 staan er weer heel wat ontwikkelingen op de rol. Blijf ons dus vooral volgen!

De nieuw geplaatste modules zijn Oriëntatie geestelijke gezondheidszorg en Oriëntatie gehandicaptenzorg. Benieuwd wat jullie er van vinden! Veel leer-plezier!

Schermafbeelding 2019-01-08 om 09.08.21.png

Van "Vakinhoudelijk rekenen" tot "Mondzorg", er staan weer nieuwe modules live!

De volgende online leermodules zijn recent live gezet en brengen we graag onder de aandacht:

  • Vakinhoudelijk rekenen in de zorg (een vernieuwde versie van “Medisch rekenen”)

  • Van zorgen voor naar zorgen dat

  • Informatieveiligheid

  • Transmurale zorgbrug

  • Mondzorg

  • Goed in gesprek

Log in op het leerplatform van Allyoucanlearn en start met leren!

We zijn benieuwd naar jouw mening en hoe je dit toepast in je dagelijkse situatie. Vind je het leuk om dit te delen? We stellen een mailtje erg op prijs (aycl@proven.nl). Veel plezier!

Schermafbeelding 2018-12-12 om 11.53.44.png

Module "Mensen met NAH" online!

"Welkom in de wereld van Arjen; ervaringsdeskundige, kunstenaar en co-creator van deze training. Arjen loodst je in deze cursus door ‘zijn’ fascinerende’ wereld, zijn tocht door het leven met een NAH."

De module mensen met niet-aangeboren hersenletsel staat online. Een intensief designproces is hier aan vooraf gegaan, met dank aan deskundigen van ROC van Twente, Parcours Learning, IncPE en Toverbaltheater. De bijdrage van ervaringsdeskundige en kunstenaar Arjen en zijn begeleiders, maakt deze module uniek, persoonlijk en raak.

Een diversiteit aan onderwerpen en werkvormen komt voorbij. Een aanrader voor iedereen die zich aangetrokken voelt tot dit thema. Start met module “Mensen met NAH” (tip: je dient ingelogd te zijn om de module te kunnen volgen).

En ook op andere thema's is er niet stil gezeten. Neem eens een kijkje bij de modules Engels voor Verpleegkundigen BBLNiet-zichtbare beperkingen, en Wassen met affectie. In totaal staan er nu 37 modules gereed op allyoucanlearn.eu. Voor jou én zeker ook voor collega's die Allyoucanlearn nog niet gevonden hebben, een must-have in het leven lang leren.

Meer dan 2.000 mensen leren met Allyoucanlearn!

Hoera! De magische grens van 2.000 geregistreerde professionals op Allyoucanlearn is deze zomer bereikt. Een mooie prestatie voor iedereen die Allyoucanlearn een warm hart toedraagt. Bedankt!

Leren wanneer het jou uitkomt

Het is boeiend om te zien dat juist in de zomervakantie zoveel activiteit heeft plaatsgevonden op Allyoucanlearn.eu. Dat laat de meerwaarde van het open leerplatform maar des te meer zien. Leren op een moment dat het jou uitkomt, dus ook tijdens de vakantieperiode en zelfs met tropische temperaturen.

Op naar de 3.000?!

Het aantal mensen dat Allyoucanlearn ontdekt, groeit met de dag. Op het moment van schrijven staat de teller al op zo’n 2.200 geregistreerde cursisten. In de afgelopen maanden hebben ook allerlei designteams stappen gezet.

Nieuwe content

Op korte termijn zullen we jullie attenderen op nieuw geplaatste leermodules, die gratis en voor niks op Allyoucanlearn.eu te volgen gaan zijn. Met nieuwe content in ontwikkeling en een bruisend netwerk van gebruikers, groeit de toegevoegde waarde van Allyoucanlearn. Samen bouwen we aan hét open leerplatform voor en door Zorg en Welzijn.

Zorgmedewerkers Carintreggeland houden hun kennis op peil met Allyoucanlearn

Medewerkers van Carintreggeland maken al volop gebruik van de online e-learnings die het platform biedt. Carla Kerkdijk, manager van het Leerhuis vertelt:

“Het Leerhuis zet volop in op het gebruik van de e-learnings, nieuw aanbod wordt gecommuniceerd via intranet, we verwijzen medewerkers met gerichte vragen over bijv. medisch rekenen naar de betreffende module. Alle modules zijn te vinden in onze online catalogus op het intranet, de link brengt je direct naar de juiste plek om in te loggen.

Naast de digitale informatie wordt er bovenal ook persoonlijk verteld over AYCL. Onze trainers bijvoorbeeld noemen het tijdens de trainingen, maar we promoten de modules ook via de aandachtsvelders van verschillende gebieden. Elk team heeft een aandachtsvelder medicatie die via de commissie medicatiebeleid is geattendeerd op de module medicatie veiligheid. Deze aandachtsvelder brengt dit vervolgens weer in binnen de zorgteams.

Ook worden experts binnen de organisatie om inhoudelijk advies over de e-learnings gevraagd. En zij promoten vervolgens deze e-learnings. Een verpleegkundig specialist bijvoorbeeld heeft PR gedaan voor de module palliatieve zorg.

Zo bereiken de modules van AYCL al onze zorgmedewerkers”. 

Benieuwd op welke manier jouw organisatie gebruik kan maken van Allyoucanlearn? Neem gerust contact op met programmamanager Dries Krens via aycl@proven.nl. 

 

Carrint reggeland.jpg

30 professionals volgen bootcamp Instructional Designer AYCL

Op 30 en 31 mei 2018 hebben 30 professionals uit Zorg & Welzijn de bootcamp voor Instructional Designer van AYCL gevolgd. Een intensief programma met tropische temperaturen, onder deskundige begeleiding van het iXperium/CoE (Hogeschool Arnhem en Nijmegen). Onder de deelnemers zaten docenten uit mbo en hbo, ontwikkelaars en opleidingsadviseurs van Zorg & Welzijnsinstellingen.

In een interactief programma hebben de deelnemers ervaren wat het is om leermodules te ontwikkelen met een multidisciplinair team uit de praktijk. Ze hebben handvatten gekregen en ook geoefend met ICT toepassingen voor in de les en het werkveld. Eén van de doelstellingen van AYCL is namelijk om praktisch relevante content te ontwikkelen, gratis en toegankelijk voor iedereen die dit maar nodig heeft binnen zijn of haar leerpad. Een andere doelstelling, om de brug tussen onderwijs en praktijk te verkleinen, is ook aan gewerkt. De deelnemers hebben nieuwe contacten opgedaan en er zijn een aantal nieuwe samenwerkingen ontstaan.   

De 30 kersverse Instructional Designers gaan komende periode het plan van aanpak verder uitwerken en gaan samen met het designteam de leermodule ontwikkelen. Uiteindelijk zal dit leiden tot nieuwe leermodules, te raadplegen via allyoucanlearn.eu.

Bekijk ook onderstaande video, gemaakt tijdens de bootcamp door het iXperium/CoE, met toelichtingen van Wim Veen.

Lees ook het verslag van het iXperium op http://ixperium.nl/tropische-ixcamp-instructional-designer/ 

AYCL op RegioPlus Kennisdag

Op 22 mei 2018 mocht AYCL een workshop verzorgen bij de RegioPlus Kennisdag 2018. Jan Wiggers, Dries Krens en Jos Breas vertelden over het ontstaan van AYCL, waar we nu staan en welke ontwikkelingen er aan staan te komen.

RegioPlus

RegioPlus is het samenwerkverband van regionale werkgeversorganisaties Zorg & Welzijn. Tijdens de Kennisdag zijn ervaringen van (regionale) initiatieven uitgewisseld. Een mooi podium dus voor AYCL, gezien de ambitie om hét open leerplatform voor Zorg & Welzijn te worden.

Leven lang leren

De deelnemers van de workshop zijn meegenomen in de ambitie om een leven lang leren in Zorg en Welzijn mogelijk te maken. Het leerplatform van AYCL wordt daarmee een soort van startpagina waar vanuit "studenten" diverse online modules kunnen volgen, coaches kunnen raadplegen, fysieke trainingen kunnen boeken en hun eigen kennis ter beschikking kunnen stellen aan de community. Uiteindelijk staat de "student" centraal en wordt hij of zij ondersteund in het uitstippelen én realiseren van het eigen leerpad. AYCL krijgt de rol van "makelaar" die studenten met een leerpad verbindt met aanbieders van kennis. De nieuwe Uber dus van leerland!

 

1.500+ gebruikers op Allyoucanlearn!

Een mooie mijlpaal! 1.500+ mensen hebben zich geregistreerd als gebruiker op Allyoucanlearn.eu.

Iedere dag melden zich weer nieuwe zorg & welzijn professionals. Ondertussen zijn er 26 modules te volgen op Allyoucanlearn.eu en ook dit aantal loopt geleidelijk op. Dagelijks zijn de partners van Allyoucanlearn in de weer om het leerplatform verder te vullen. Ook zitten er een aantal nieuwe modules in de pijplijn van de designteams die reeds gestart zijn. Mooie ontwikkelingen dus!

Maar we zijn er nog niet. Allyoucanlearn heeft de ambitie om hét open leerplatform te worden binnen zorg en welzijn.

Vind je Allyoucanlearn "leuk", draag je het een warm hart toe? Wij zouden het heel erg waarderen als je collega's, vrienden en familie attendeert op deze site en hen aanmoedigt een account aan te maken.  Samen maken we er een succes van! Dankjewel!